donderdag, januari 13, 2022

The Forger - Philip Martin

The Forger op IMDb (5,8)
 The Forger op Moviemeter (3,06)

Lijnrecht tegen de adviezen in regelt beroepsvervalser Ray Cutter voor zichzelf een vervroegde vrijlating uit de gevangenis. Hij schakelt de crimineel Keegan in die voor hem de rechter omkoopt die het "goed gedrag"-brevetje moet regelen. Maar waarom zou hij zich zo verplichten aan een crimineel als hij nog maar 8 maanden te gaan heeft achter slot en grendel?  

De reden blijkt al snel: Cutter's zoon Will is ernstig ziek en heeft misschien nog maar enkele maanden te leven. Cutter wil nog tijd doorbrengen met zijn zoon en zet daartoe alles op alles. Zowel Cutter's vader als Cutter's zoon reageren afhoudend op de plotseling opkomst van Ray, het ijs is niet 1-2-3 gebroken.

Naast de zorg voor zijn zoon heeft Cutter nog een andere zorg: hij moet de crimineel die hem vrij kreeg nog wederdiensten bewijzen. Die bestaan , behalve uit een som geld, ook uit het vervullen van een opdracht: Cutter moet als meestervervalser een schilderij van Claude Monet namaken. Dat schilderij hangt in een tijdelijke expositie in een naburig museum en moet op zijn beurt Keegan weer uit de problemen helpen bij een maffiose kunsthandelaar. 

Ray heeft zoon Will gezegd dat hij wensen mag doen die Ray de komende tijd met hem gaat vervullen. De liefste wens van de jongen blijkt: met vader en opa het criminele pad op, om te voelen dat hij echt heeft geleefd. De heist wordt daarmee een familie-uitje. 

Met : John Travolta, Christopher Plummer, Tye Sheridan, Jennifer Ehle, Abigail Spencer 


Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...