woensdag, maart 08, 2023

Quick (aka The Perfect Patient) - Mikael Hafström

Quick op IMDb (6,7)
 Quick op Moviemeter (2,97)

Een waargebeurdje, dat moet je toch ook eens in de zoveel tijd doen. Niet dat dit nou een heel gedenkwaardige film is, maar het helpt als je het in historisch perspectief plaatst en bedenkt dat er dus echt iets als onderstaande gebeurd is. 

Hannes Rastam is journalist, een tamelijk succesvolle ook nog. Terwijl hij net een onderzoek heeft afgerond om het vervolgens breed te broadcasten, raakt hij geïnteresseerd in een oude zaak die mogelijk dynamiet-effect kan hebben. 

Hij hoort over de misdadiger Thomas Quick (wat zelfs een "artiestennaam" is, omdat de gevangene in werkelijkheid Sture Bergwall heet) die al bijna 30 jaar vast zit voor het plegen van een achttal moorden. Tijdens het proces bekende Quick dat hij nog veel meer moorden had gepleegd dan waarvoor hij nu berecht werd. Journalist Rastam vertrouwt het niet helemaal en duikt er dieper in. Hij recruteert een jonge onderzoeksjournaliste (Jenny Küttim) en duikt in het dossier.

Hoewel doodsbang voor diens psychopatische gedrag bezoekt Rastam de overduidelijk instabiele Quick/Bergwall een aantal malen in de gevangenis. Steeds meer raakt hij ervan overtuigd dat de bekentenis van destijds een geforceerde is geweest. Hij onderzoekt de politiepraktijken, hij onderzoekt de psychologen die de gevangene destijds begeleiden, waarna hij komt tot bijzondere conclusies.

De case staat in Zweden bekend als "de grootste juridische dwaling ooit.". 

Met : Jonas Karlsson, David Dencik, Alba August



Geen opmerkingen:

There's always hope - Tim Lewiston

There's always hope op IMDb (5,0)   There's always hope op Moviemeter (1,88) Gewoon een zoetsappig filmpje, maar dat kon deze kijker...