dinsdag, maart 21, 2023

Teen Spirit - Max Minghella

Teen Spirit op IMDb (6,1)

Teen Spirit op Moviemeter (2,92)

Je moet even goed door de groot opgezette hertenoogjes kijken, je moet het al te recht-toe-recht-aan script voor lief nemen. Als dat je lukt, blijft een aardig filmpje over waarin Elle Fanning zich keurig staande houdt. 

Fanning speelt de jonge Violet Visinsky, dochter van Poolse expats die er niet helemaal in geslaagd zijn zich staande te houden in de harde Britse maatschappij. Violet doet wat ze kan: ze blokt hard op school, ze werkt zich uit de naad op haar bijbaantjes om zo haar alleenstaande moeder wat centjes voor het levensonderhoud toe te kunnen stoppen. 

Om te kunnen ontvluchten uit deze harde realiteit zingt Violet graag. Ze doet kleine optredens in de lokale pub (levert geld op immers, waarmee ze de weerstand van haar moeder tegen haar hobby enigszins tempert). Door haar liedjes op het podium valt ze op bij Vlad, een tot zwerver verworden voormalig operaster. Vlad biedt Violet aan haar te begeleiden om een zangcarrière te kunnen starten. 
Ze melden zich aan voor Teen Spirit, een bikkelharde zangcompetitie die uiteindelijk voor een groot tv-publiek tot een finale zal leiden. De weg is lang, maar het talent is groot. Violet komt ver maar is te onschuldig voor alle gevaren die er direct al opdoemen in de boze showbizz-wereld. Zal Vlad haar kunnen beschermen voor alle aasgieren die zich op het knappe talentje storten?

Met : Elle Fanning. Zlatko Buric, Agnieszka Grochowska , Rebecca Hall


Geen opmerkingen:

There's always hope - Tim Lewiston

There's always hope op IMDb (5,0)   There's always hope op Moviemeter (1,88) Gewoon een zoetsappig filmpje, maar dat kon deze kijker...