zondag, februari 25, 2024

A haunting in Venice - Kenneth Branagh

A Haunting in Venice op IMDb (6,5)
 A haunting in Venice op Moviemeter (2,84)

Slappe verfilming van een van Agatha Christie's mindere boeken. Waar haar werk meestal uitblinkt in doorwrochte raadsels, wordt er bij deze nogal veel overgelaten aan het bovenaardse, aan boze geesten en spoken. Niet mijn ding. Voeg daaraan toe dat het gemaakte accentje van de doorgaans toch vaardig acterende Branagh met de minuut irritanter wordt en je snapt dat voor mij deze film maar tot één conclusie leidt: gauw vergeten. 

Detective Hercule Poirot heeft zich, na het succesvol oplossen van vele mysterieuze zaken, teruggetrokken in Venetië. Hij negeert de vele mensen die met vragen aan zijn deur kloppen, niemand wordt door zijn assistent binnengelaten. Nou ja, niemand, plots lukt het een iemand wel: de schrijfster Ariadne Oliver weet met een trucje tot hem door te dringen en vraagt hem een bijzondere zaak op zich te nemen: in een huis in Venetië is recent een jong meisje overleden en de achterblijvende bewoners worden sindsdien geplaagd door onverwachte gebeurtenissen. Of Poirot kan onderzoeken wat er met het meisje gebeurd is, zodat de vrede in het huis terug kan keren.

Een parade aan types komt voorbij (een paragnoste, haar twee buitenlandse assistenten, de ex-minnaar van het meisje, de moeder, de huisdokter en zijn vroegwijze zoontje en de schrijfster en Poirot's assistent zelf natuurlijk). Hoewel hij aanvankelijk niet alles kan verklaren, legt hij uiteindelijk op wonderlijke wijze toch alle draadjes keurig recht. Hij zal het wel weer oplossen en de dader aanwijzen.

Met: Kenneth Branagh, Michelle Yeoh, Jamie Dornan., Tina Fey, Riccardo Smamarcio, Kelly Reilly

FIN - song : Hildur Guonadottir- Money in the mattress

Geen opmerkingen:

The Way - Emilio Estevez

The Way op IMDb (7,3)   The Way op Moviemeter (3,50) Ongeveer een jaar geleden al opgenomen van Film1, maar nu - net voor het vervallen van ...