zaterdag, februari 24, 2024

The Menu - Mark Mylod

The Menu op IMDb (7,2)
 The Menu op Moviemeter (3,45)

Onderweg naar de vakantiebestemming had ik vele films voor het uitkiezen. Best mainstream vaak, wat ze je in het vliegtuig aan keuze bieden, maar er zitten er altuijd een paar tussen die je niet hebt gezien of simpelweg had gemist. Zoals deze, die volgens mij van een streamer kwam waar ik geen abonnee ben. Ben niet van de kook- en eetfilms, maar daar ging deze film ook slechts zijdelings over. 

Ze zijn duidelijk nog niet geheel op elkaar afgestemd, het bijzondere koppel Tyler en vriendin Margot. Al snel blijkt dat dit gevoel klopt: Tyler heeft onlangs een relatie verbroken en vraagt nu Margot mee op een date die hij reeds lang had geboekt. Tyler is namelijk erg van de gastronomie en kon eindelijk een afspraak maken voor een culinair tripje naar het restaurant van meesterchef Julian Slowik, die op een eilandje net buiten de kust zijn kookkunsten aan de happy few vertoont. Peperduur, op uitnodiging en dus voor een select publiek. 

Waar Tyler verrukt is dat hij eindelijk mag ruiken en proeven aan Slowik's haute cuisine is Margot duidelijk minder onder de indruk van de eetpoeha. Ze heeft als callgirl al meerdere verplichte etentjes moeten ondergaan, deze gaat daar niet veel aan toevoegen. Al helemaal niet als ze op de boot richting het restaurant een oude klant ontmoet, die voor zijn nietsvermoedende vrouw verborgen houdt dat hij Margot kent. Onder de overige gasten ook nog een bekend culinair recensente, een drietal snelle financiële boys en een acteur op zijn retour die zijn secretaresse wil verwennen. 

Het bonte gezelschap wordt overdonderd door de zonderlinge topkok Slowik, die langzamerhand - tussen de ingenieuze menugangen door - laat blijken dat dit weekend voor hem een afrekening wordt. Een afrekening met het plebs dat hij moet bedienen, met de snobistische gasten en met de wannabees die louter voor hun bucketlist bij hem aanschuiven. Een serieuze afrekening.

Met : Ralph Fiennes, Anya Taylor-Joy, Nicholas Hoult, Hong Chau, Janet McAteer, John Leguizamo

FIN - song : Colin Stetson- Amuse bouche

Geen opmerkingen:

Mother's instinct - Benoit Delhomme

Mother's instinct op IMDb (6,5)   Mother's instinct op Moviemeter (nog geen ratings) Eerder deze maand zag ik de trailer van deze fi...