woensdag, januari 04, 2006

Baby got Soul!


Sindzik een dvd-recorder heb, volg ik zowaar af en toe weer series. Heb al schijfjes vol met alle afleveringen van "The Office" en "La Meglio gioventu", die van "Extras" is in opbouw.
Gisteren begon op 3 een zesdelige reeks van Uur vd Wolf over de geschiedenis van de soulmuziek. Adhv prachtige Ray Charles-beelden ging het gisteren over het ontspruiten van deze heerlijke muziekstijl uit de boorden van gospel en Rhythm & Blues (das de echte R&B dus he, niet die kwijlebabbelstijl van al die Romeo's van nu).
Het onderwerp was muziek en niet de artiest zelf: dus niet de heroineverslaving van Charles kwam aan bod, nee : het ging over zijn bijdrage aan de ontwikkeling. Prachtserie! VOLGEN!!!

Vandaag hobbel ik even in die atmosfeer voort: vanmorgen op de ipod al "Let's stay together" van Al Green, nu staat hier opt werk de heerlijke driedubbelaar "Tamla Motown Gold" op!
I'm a soul man! (voorlopig)

2 opmerkingen:

Peter te Riele zei

Hoi Begt,

Heb ik (gedeeltelijk) gezien en gehoord. Naast Ray kwamen nog een aantal imposante personen voorbij. Verplichte (pop)geschiedenis! Indrukwekkend tijdsbeeld ook. Kun je voor mij een kopietje draaien?
Peter

begt zei

als ik de serie af heb, finish ik de dvd-r in een dvd-v. dat wil zeggen dat ie overal te gebruiken is. Maarrrrr: dvd's kopieren en branden kan ik nou net niet.
volgens mij jij wel, dus dan leen je m toch even?
duurt nog wel vijf weken he, maar toch...