vrijdag, januari 27, 2006

Terrorismeterreur

Die lijkt cryptischer dan ie is. ik bedoel de terreur die we over ons heen krijgen om ons bang te maken. toverwoord daarbij is terrorisme-dreiging.
Ikzelf heb bijvoorbeeld ernstig bezwaar dat ik aan onderstaande moet meebetalen!
De vervuiler betaalt, immers. Laat dus de bangebroeken in ons land dit geld maar eens ophoesten, dan kan mijn deel van deze kosten naar de voedselbanken...


Campagne tegen terrorisme start eind februari

De landelijke campagne om het publiek te informeren over de bestrijding van terrorisme begint 27 februari.
Dat heeft minister Remkes (Binnenlandse Zaken) gisteren in de Tweede Kamer gezegd, meldt het ANP. Iedereen krijgt een speciale folder in huis en er komen spotjes op radio en televisie en advertenties in dagbladen die duidelijk moeten maken wat de overheid tegen terreur doet en wat mensen zelf kunnen doen.
De campagne is gemaakt door Ara, dat in november als winnaar uit een pitch kwam (een aanbesteding van het ministerie van Justitie, dat terrorismebestrijding overigens in handen heeft gegeven van de Nationaal Coƶrdinator Terrorismebestrijding).
De overheid werkt bij de campagne samen met Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag, de Nederlandse Spoorwegen, Schiphol en de politie. In een later stadium komen daar nog kleinere gemeenten en commerciƫle partners bij, aldus Remkes.

2 opmerkingen:

Peter te Riele zei

En dat maakt het allemaal zo verraderlijk. De minister, de veiligheidsdiensten, de beveiliging, campagnebureaus: ze promoten hun eigen werkzaamheden en zeer gebaat bij een 'onveilige samenleving' want zo blijft er een brood (dikbelegde boterham) op de plank.
Als het sein op 'veilig' kan worden gezet, worden al die mensen werkloos en moeten ze uitzien naar andere werkzaamheden.
Raar idee dat terrorismebestrijding vooral een keihard gevecht is, in plaats van mensen bij elkaar brengen. Wel raar dat kwaad met kwaad bestreden wordt. Ben ik nu zo naief of storten we ons als lemmingen in een afgrond?

Peter

begt zei

mooie beeldspraak, peterter. ik herken dat beeld heel duidelijk. tis het principe dat de VS zogenaamd de politie-agent van de wereld speelt, terwijl ze tegelijkertijd de meest foute regimes van wapens voorziet...