vrijdag, januari 27, 2006

Vergaderen-Kijken 2-2

Als u een maandje terugleest in deze blog dan weet u dat ik me omtrent het medium film een "goed voornemen" gedaan had: ik zou pogen dit jaar meer films te kijken en er minder over te vergaderen.
Het begon goed deze maand: de eerste vergadering werd afgelast, terwijl ik de dag erna de indringende docu "Darwin's Nightmare" in onze zaal mocht aanschouwen.
Daarna liep het mis: de vergaderingen liepen uit naar 2-1 en leken deze maand als koploper te eindigen. Maar nee, het liep anders: ik maakte in de extra tijd 2-2!!
Gisteren had ik het geluk om tijd vrij te kunnen maken voor de loodzware, gitzwarte maar zeer bijzondere Deense film "Anklaget". Verhaal gaat over een gezin dat ontwricht wordt doordat dochter van 14 vader aanklaagt wegens sexueel misbruik.
Een hardvochtig onderwerp, dat dan ook op alle leden va het gezin (en op hun omgeving en collega's) een vernietigende uitwerking heeft.
Pfffoeh, de ondraaglijke zwaarte van het bestaan, wat voel ik me daar soms toch wel bij....

2 opmerkingen:

Peter te Riele zei

Maak je niet druk, 't is maar een film;0) Jammer dat het in werkelijkheid soms nog erger is dan in zo'n film.
(zie berichten over verkrachter van paardrijdster in Friesland, die nu ook aangeklaagd is voor de verkrachting van een 5-jarige(!) kleuter) Hoe ziek en destructief kun je zijn?

begt zei

idd, dat was ook de teneur van de film. dat je de hele tijd denkt "zou ie t toch gedaan hebben?" en "ken ik eigenlijk ook types die het zouden doen?"