vrijdag, juli 07, 2006

Krokodillen

Levensgevaarlijk en dito bedreigend zijn ze, krokodillen. Stond vandaag oog in oog met de ergste soort: de paarse!

Kwas op het gemeentehuis. daar was ik twee weken geleden ook al: ik moet een paspoort hebben waar de kinderen ook bijgeschreven staan ivm grensoverschrijdende praktijken.
Geen probleem, zegt u?
Dan bent u zeker niet gescheiden geweest? En moet u dus niet een formulier halen die zowel u als ex heeft moeten tekenen? En dan heb ik het nog niet over de eerste afspraak die ik gebruikte om te checken of de foto's die ik wilde gebruiken wel correct waren. Want ja, op de site van de gemeente hoorn waarschuwen ze wel dat je daarop letten moet omdat veel formaten niet geaccepteerd worden, maar welke ze dan wél accepteren , dat zeggen ze niet.
Enfin, vanmorgen kwart over negen, kindertjes naar school, zat ik in de wachtruimte mét een ingevuld formulier én vier acceptabele foto's. Ding dong, mijn beurt.
"Fijn meneer, u komt voor het paspoort? JA, formulier keurig ingevuld. JA, foto's zjin goed. Maarreh: wáár zijn de kinderen?' -"Op school, mevrouw'.
"Ja maar die moeten erbij zjin".
- Ja mevrouw, maar als ze uit school komen bent u dicht.
- Ja maar we zijn ook op woensdagmiddag open.
- Dan werk ik, mevrouw
- we zjin ook op donderdagavond van 6 tot 8 open
- dan zijn de kinderen nooit bij mij, mevrouw!
- Ja, dan heeft u een probleem... Ze moeten er echt bij zijn, we moeten echt controleren of het wel uw kinderen zjin en of het de kinderen zijn die u zegt dat ze zijn..

Ik kon weer gaan. GRRR.
Stampvoetend heb ik de kinderen in de pauze vna school gehaald (zul je zien, is er een van de drie 10 minuten te laat uit) en heb de gok maar genomen dat ik het in hun pauze allemaal zou redden. HUP, in de auto, naar het stadhuis gesjeesd, stampensdruk, ruim een half uur gewacht en net op tijd: ding dong!
Met klotsende oksels heb ik het uiteindelijk voor elkaar gekregen: voor 62,50 euro mag ik met ruim een week mijn pas ophalen.
Jippie! Minder Regels! PAAARS zag ik van opwinding

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Voortaan dus gewoon maar weer een weekje op vakantie naar Tuitjehorn...

Peter te Riele zei

En dan heet jij nog maar gewoon Bert Laan. Je wordt pas echt pimpelpaars als je Achmed, Mohammed of Fatima had geheten.
Of Hischi Ali... eh Magan... of hoe zat het nou ook al weer?

Peterter

FROMMEL zei

maar eh zijn het nou jouw kinderen of die van de melkboer?

Peter te Riele zei

Ik las net teletext. 8jarig jongetje tijdens het vissen opgepeuzeld door een krokodil in het noorden van Australie. Dat was geen paarse!

Peterter

begt zei

jaja, lach er maar om allemaal.
het is een zware last die ik draag.
het meest zie ik er tegen op dat ik weer óf vrij moet nemen óf tot mijn volgende atv-dag moet wachten tot ik zuur- en duurverdiende eigen paspoort mag ophalen.

Quint me nu alweer op...