donderdag, september 07, 2006

Gefascineerde klootzak


Wat zijn ze weer prachtig, de nieuwe foto's van Yann Arthus Bertrand.
Bij de hoofdstedelijke Stopera is opnieuw een openlucht-expositie ingericht van een beetje oud en heel veel nieuw werk van deze activistische fotograaf.

Gefascineerd stond ik weer te kijken naar foto's uit Ijsland, uit Tsjaad, uit Indonesië en andere prachtige plaatsen op de wereld. Een klootzak ben ik, omdat YAB dat laat zien. Hij toont de gevolgen voor de natuur door de milieu-verontreiniging, door de oneerlijke economische verhoudingen in de wereld, door de global warming, door menselijk egoïstisch ingrijpen; een Kilimanjaro zonder sneeuw, een totaal ontbost eiland, olieverwerkingsindustriëen etc.
Ik ben deel van het probleem, elke mens is consument, elke mens gebruikt producten, elke mens reist! Maar het zou toch echt al een beetje helpen als we ons wat meer bewust worden van de gevolgen van dat consumeren, van dat reizen, van die nadruk op welvaart ipv op welzijn.

GA ZIEN DIE FOTO'S

2 opmerkingen:

Peter te Riele zei

En dan niet met de auto: gewoon te voet of met openbaar vervoer natuurlijk!
Superfoto's.

begt zei

juist, ik ga uit van het zelf-denkend vermogen van mijn lezers...

La Chimera - Alice Rohrwacher

La Chimera op IMDb (7,3) La Chimera op Moviemeter (3,60) We Lastige film, er wordt aardig wat inlevingsvermogen van de kijker gevraagd. Maar...