vrijdag, december 21, 2007

Trots op Nederland

Ik moet t ook maar s eerlijk zeggen: soms ben ik best trots op Nederlanders. Wubbo Ockels bijvoorbeeld. Niet omdat ie nou toevallig uitverkoren was om hoog boven de aarde mee te zweven in een klein hokkie. Nee, om andere redenen.

Wubbo blijkt nu eerst een van die mannen die de minpunten van ons land (en van de tijd)weten om te buigen tot mogelijke pluspunten. Watskeburt?

Vanwege de dreigende stijging van de zeespiegel moet de lage afsluitdijk hoe dan ook opgehoogd. En wubbo zegt: daar kunnen we tweeledig een slag in slaan. Ten eerste: doe die ophoging nou met een complete zonnecellendijk, dan levert de gezichtsvervuiling je in ieder geval energie op.
En wat zegt ie nog? Leg een km of drie buitendijks een tweede afsluitdijk aan, waarmee je tussen die twee een stuwmeer creëert dat voldoende energie oplevert om Neerlands'dag- en nachtstroom-wissel op te vangen.

Ik vind dat constructief denken, ik vind dat vooruitgang, ik vind dat handig omgaan met de lastige omstandigheden waarin ons landje gesitueerd is. En dát is nou net iets waar Nederlanders wel vaker iets goeds mee hebben gedaan.
ik zou kortom zeggen: bestuurders, dúrf iets te doen met plannen als deze!

2 opmerkingen:

FROMMEL zei

ik wacht op een woedende reactie van de wadden verenging.

ik droeg vroeger een trui met daarop wees wijs met de waddenzee.

begt zei

ook die, from, zullen snappen dat er iets moet gebeuren. Of je moet de afsluitdijk opbreken, of je moet er iets creatiefs mee doen.
En daar ben ik dus voor.
tis onzin dat de waddenzee niet gebaat zou zijn met een beter gebruik van de energie die het getij daar levert!