donderdag, april 24, 2008

Mijn tent is op

Gisteren een ontroerend stuk in de krant over Britse pubs (is bijna een pleonasme, ware het niet dat hier geprobeerd wordt om hen na te doen).
Het ging over het gegeven dat vele clubs de deuren sluiten nu er bijna geen mensen meer komen. De anti-rookmaffia is daar debet aan, maar ook de torenhoge accijnzen schijnen nog erger te zijn dan hier.
Ik las vorige maand al een verhaal over een duitse barman die suicidaal toesloeg omdat hij zijn tent niet meer rond kreeg sinds het rookverbod. En nu blijkt er ook al weer een fundi-beweging te komen tegen "passief meedrinken" (de pers 24-4-08), kwist niet dat t bestond!!

zal t ze dan toch gaan lukken? is er door de christenen een manier gevonden om Nederland uit de kroeg en in de kerk te krijgen?
Ik heb jaren eredivisie gedraaid, had my share, maar ik zou graag nog een deeltje meepakken in de komende jaren, voordat de regelrechters toeslaan.

Dit weekend maar vast een voorschotje nemen...

7 opmerkingen:

Herr Meijer zei

Over dat passief meedrinken, als je het hele verhaal erachter vertelt is het allemaal wat duidelijker misschien: een passieve meedrinker is dus iemand die zonder zijn schuld betrokken is bij een exces veroorzaakt door een dronken persoon. Maar goed, om dat nu te willen reguleren ...

Over dat passief meeroken kunnen we kort zijn, de rokers moeten altijd maar zo nodig stank veroorzaken stank en ik heb dat maar te accepteren. En dat ik als niet-roker er last van heb blijft een zwaarwegender argument tegen dan welk argument voor.

Over Londen: New York, Denemarken, zelfs Ierland kent juist meer omzet in de horeca na een kleine periode van aanloopproblemen. Je noemt zelf al de accijnzen in Londen, en voor wat betreft die Duitser: jezelf Curtissen is natuurlijk van een dieperliggende orde dan slechts een teruggelopen omzet.

Goh, nog maar even tot het 1 juli is. Ik hoop wel dat de stoere rokerts in Manifesto (verboden te roken, toch stug paffen) dan óók de mansheid hebben om als een echte held daadwerkelijk te stoppen.

Herr Meijer zei

Voor de rest gaat het prima met me hoor. Maar mijn lol gisteren in Paradiso werd weer lekker op de proef gesteld door een stel mallooten rond me die meenden dat ze in de Bulldog waren. Dus dan heb ik het weer even helemaal gehad met het rokende gedeelte van de mensheid. Het zijn e raltijd een paar die het moeten bederven voor de Gezonde Rokerds, nietwaar ...

Herr Meijer zei

Zo, en nu de kroeg in: er speelt een bluesbandje in de Basement van Hoogkarspel!

begt zei

wie weet ga je dat niet eens merken omdat die mensen niet meer komen.
wat ik al aangeef: zal het ze dan toch lukken om ook types als mij uit de kroeg te houden?

ikzelf vind altijd dat auto's veel meer stinken en veel slechter zijn voor de mens, maar over een verbod daarop is nog nooit iemand begonnen.

wel dapper dat jij zelf al bepaalt dat jouw argumenten zwaarder wegen dan die van anderen, das lekker meningen geven.
zo vind ik dat elke vrijheidsbeperking er een te veel zou kunnen zijn, maar ja, die is dan nog wél voor uitleg vatbaar...

Anoniem zei

tien jaar geleden zeiden we nog roken we komen er samen wel uit. nu is het het tijdperk van de stivoro gestapo. als er zo'n behoefte zou zijn aan rookvrije kroegen waarom zijn ze er dan niet? en waarom zijn de twee of drie die er wel waren op de fles (haha woordgrap) gegaan? omdat niet rokers ongezellige mensen zijn. en wie op die laatste opmerking ingaat is een pannenkoek.

Anoniem zei

Ik vraag me af wanneer de passief autorijden lobby komt...

Anoniem zei

Nou, dat hij zelf bepaalt dat zijn mening zwaarder weegt dan die van een ander is logisch: gezond willen zijn gaat altijd boven iemand ongezond aandoen lijkt me.

Maar, belangrijker nog, vraag een roker: 'morgenochtend word je wakker en je hebt dan nog nooit gerookt en er ook geen enkele behoefte aan, zou je daar 'ja' opzeggen?' Van de honderd zeggen er honderd 'ja'. Iedereen.

Oftewel, zelfs rokers roken eigenlijk liever niet. Het is dus geen 'pleziertje' dat die arme mensen wordt afgepakt. En het heeft dus niets met 'vrijheid' of te maken - het is een verslaving.

Prima hoor, maar daar hoeven anderen geen last van te hebben.

Simple Minds: Everything is Possible - Joss Crowley

Simple MInds: Everything is possible op IMDb (8,0)   Simple Minds: Everything is possible op Moviemeter (3,30) Een 8,0 op IMDb. Dat is echt ...