woensdag, december 17, 2008

Welkom thuis


Kweetniet of u me al begon te missen, maar ik heb even een bloggers-bestaanscrisis gehad de afgelopen week. Is nog niet geheel voorbij, maar wellicht kunt u als lezer me motiveren hier toch regelmatig met epistels terug te blijven komen.

Dit moge overkomen als een roomse poging mijn lezers aan me te binden, wees gerust: dat is het niet. Ik ben te zeer overtuigd dat het spuien van mijn mening mezelf ontlast om er niet mee door te gaan. Ik moet alleen zeer goed overdenken welke richting ik hier uit moet.
Mijn verknipte geest laat me aan de ene kant de ruimte om te genieten van taalvernieuwing (ik weet wel betere "woorden van het jaar") , aan de andere kant de ruimte om mijn culturele ervaring met u te delen, maar daarnaast heb ik ook nog eens een opstandig stukje in mijn donder: bij vlagen moet er verzet worden getoond.
Wat is nu de juiste mix?

U mag deze contemplatie beschouwen als een overdenking in kersttijd (kenners weten hoe ik over kerst denk), maar besef dat ik zoek naar de juiste 'redactionele formule': niet alleen de kranten hebben t moeilijk..

Ik ga mijn mening vormen, heeft u de uwe al??

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Vooral doorgaan..

Barry

Anoniem zei

Gewoon balletjes opgooien, lezers tikken 'm terug.
Actie = reactie: dus schrijven die weblog!
En wees niet té rationeel, laat je gevoel spreken, laat de weblog een uitlaatklep of een uitlaadklep zijn.

Maar blijf niet stil als een schildpad die zich terugtrekt in een pantser. Een weblog maakt je kwetsbaar, maar ook beresterk en geeft genoeg stof tot nadenken. Jij houdt de lezers scherp, maar de lezers maken jou ook scherp.

Dus zoals Barry al zei: Doorgaan, vooral doorgaan!

Peterter

Anoniem zei

Beste Begt,
ik zou errug jammer vinden wanneer je zou stoppen, dus moet je doorgaan. Ik ben ook verknipt gezien mijn reactie onder verschillende anoniemen, soms zijn ze goed, meestal sla ik de plank mis. Maar ik blijf doorgaan en anders ga ik iemand anders plagen, herr meijer bijvoorbeeld. Maarruh, als ik je ff un advies mag geven hout ut bij de mix. Wanneer het geen kerstkransje wordt hou het dan bij oliebollenmix, paaseitje, bokbiertje, zaalvoetbal, filmhuis, liefje, kids, barricaden, poliziek, istanbul, jointje, rechtzaken, advocaatje met slagroom, turbotaal, en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.

Zoals Peterter aanhaalt ala Barry, blijf gewoon doorgaan, blijf jezelf zou ik zo zeggen.

Geniet van het leven, dat is al kort genoeg. Ik ga nog ff houthakken want onze kachel moet blijven branden.

japem

Herr Meijer zei

Ga door, ga door, chador!

En japem, anonieme reaxies delete ik :) - maar een mooie + verklaarde top-5 van het afgelopen muziekjaar is ook van jou nog altijd welkom hoor!

Anoniem zei

De dame achter de Huffington Post heeft een boek geschreven waarin ze een vurig pleidooi houdt voor meer blogging. Misschien moet je jezelf maar eens traketeren? [url]http://www.amazon.com/Huffington-Post-Complete-Guide-Blogging/dp/1439105006/ref=pd_bbs_sr_1?ie=UTF8&s=books&qid=1229631389&sr=8-1[/url]

Anoniem zei

Ik dacht dat ik op het Blog van Begt bezig was, blijkt herr Meijer te antwoorden.
Je zou haast denken dat het om één persoon gaat.

Maar mijn top 5 van het afgelopen jaar is.
Met stip op één: stilte ( zegt al genoeg)
2: kruiend ijs (kan oorverdovend zijn)
3: eeuwige golfslag (kabbelen)
4: tikken van de stagen (bekabeling van de masten)
5:onweer op volle zee
6:regen (roffelend op het dek)
7:krijsen van een meeuw (hé we komen weer in de bewoonde wereld)

Zeeduivel
( momenteel op vakantie in Canada)

Herr Meijer zei

Hé Zeeduivel, hoe is dat, midden in het onweer zitten op zee? Werkt je boot als een soort kooi van Faraday, of ... ?

Anoniem zei

Nein Herr Meijer, the flying Dutchman

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...