woensdag, december 31, 2008

Streepje licht

"There is a crack in everything;
that's how the light gets in"


Deze opbeurende quote van Leonard Cohen gebruik ik om aan te geven dat we in t komend jaar moeten zoeken naar die barst in de soms harde omhulsels die we tegenkomen.
Israel en Gaza moeten verder dan alleen een staakt-t-vuren, daar moet een staat van vrijheid komen voor de gegijzelde bewoners aldaar.
in hun geloof geknechte mensen moeten ergens het licht gaan zien, dat andere landen en andere mensen wellicht vrijer denken dan zij. Als je besluit je kinderen te laten adopteren in een ver land, moet je je er niet alsnog mee gaan bemoeien dat de adoptieouder toevallig een lesbisch stel vormen: zorg en warmte voor het kind zijn belangrijker dan het halen van je eigen morele gelijk.

SLechts twee voorbeelden uit de krant van de laatste dag in t oude jaar tonen feilloos aan dat er veel mensen zijn die anderen het licht niet gunnen. T is aan ons om t komend jaar die barst te vinden en als dat lukt: laat het licht dan volop schijnen!

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...