zondag, februari 13, 2011

Eat Pray Love- Ryan Murphy

Na thuiskomst uit de filmzaal was de filmhonger nog niet gestild en pakten we dus een dvd van de stapel "nog zien". Over het boek waarnaar deze film gemaakt is , was veel rumoer dus begonnen we zonder vooroordeel aan het bekijken van de verfilming.

Dat viel dus tegen: vrouwlief kenschetste het als "mooie plaatjes, maar verder blijft er niet veel hangen". Voor mijzelf geldt hetzelfde, de film is eigenlijk een vehikel voor het charmante talent van Julia Roberts (al hoor ik niet bij de believers die haar in het rijtje "mooiste vrouwen ter wereld" scharen).

Vrouw raakt in identiteitscrisis en besluit het allemaal anders te gaan doen: ze zet een scheiding door, verlaat huis en haard en plant een jaarlange "leven-opfriscursus". In Italie gaat ze een paar maanden lekker eten en genieten, in India schoolt ze zich in een ashram in meditatie en zelfontspanning om tenslotte op Bali uit te komen om de liefde na te jagen.
En dat is het gelukkigste moment van de film ja. Want daar komt de immense acteur Javier Bardem op de proppen, die tussen neus en lippen door even losjes laat zien hoe je dat nou moet doen: een aparteling met filosofische levensinslag , onze Javier doet bijna niet anders. Dat is voor mij dan ook het mooiste deel van de film .
Verder gauw weer vergeten.

Geen opmerkingen: