zondag, februari 13, 2011

The kids are all right- Lisa Cholodenko

Veelgeroemde film, gisteravond in ons eigen theater.
Zo u wilt val ik met de deur in huia: Prachtfilm! Deze film heeft veel van wat een lekkere film moet hebben: humor, tragiek, romantiek, béétje muziek, veel eten en als vlag in top een stevige dosis prima acteerwerk.

Een lesbisch stel ervaart dat de via zaaddonatie geschapen kinderen op een leeftijd komen dat ze benieuwd raken naar de bron van hun bestaan: wie is dan eigenlijk die donerende vader?
De beide moeders worden verrast door de mededeling dat de kinderen zelf het eerste contact al gelegd hebben met deze Paul, een prettig los gespeelde rol van Mark Ruffalo.
Mam & Mam merken dat ze er wel in mee moeten en treden dus ook in gesprek met de man: in den beginne wordt hij als wijsneuzerig afgedaan, maar gaandeweg blijken beiden toch ook wel positieve kantjes aan hem te ontdekken. De tragiek ligt vanaf dan op de loer.

Een uitermate lekker voortrollende film, waarbij vooral het uitermate sterke spel van Annette Bening een genot is. De film kreeg dan ook niet voor niets enkele oscarnominaties. Topper!!

Geen opmerkingen: