zaterdag, augustus 25, 2012

To Rome With love- Woody Allen



To Rome with love op IMDb

Ik werd vorig jaar verliefd op de stad, toen ik er eindelijk een bezoek bracht. Altijd al gewild, ik kon nu eindelijk alle pracht opzuigen.

Woody Allen is duidelijk ook verliefd op deze stad. Hij heeft zijn films in veel uiteenlopende steden gesitueerd, maar zelden gaf hij zo'n schaamteloze liefdesverklaring af als met deze. Alle (vervallen) pracht en praal komt uitbundig in beeld. Ben je dus zelf Rome-liefhebber, dan kun je straffeloos deze film gaan kijken.

Voor de geoefende, kritische kijker is deze film te licht. Op z'n positiefst kan ik het een luchtige film noemen met een keur aan sterren en sterke beelden, maar met een te mager script om hardstikke goed te zijn.

Het is een mozaiekfilm zonder dat de verhalen in elkaar overlopen. Eigenlijk drie a vier verhaallijnen die gelijktijdig door de stad lopen en La Dolce Vita bezingen. Meer is t niet. Wel mooi om naar te kijken, dus geen spijt van, maar ik denk niet dat de film lang blijft hangen.

2 opmerkingen:

Wilfred zei

Mooi geschreven Bert maar als ik zijn handjes zo zie is hij op iets heel anders verliefd...

begt zei

dat zag ik net voordat ik je opmerking aanklikte. Maar geef m eens ongelijk, La Cruz is een lust om naar te kijken..

C'e ancora domani (aka There is still tomorrow) - Paola Cortellesi

C'e ancora domani op IMDb (7,8)   C'e ancora domani op Moviemeter (3,67) Een schoonheid van een film. Verhaal is sterk. Beelden zijn...