vrijdag, februari 15, 2013

Bel Ami - Declan Donnellan/ Nick Ormerod

Bel Ami op IMDb
Ik heb t bij Russell Crowe, ik heb t dan ook bij Robert Pattinson. Beiden vind ik acteurs die in elke film eigenlijk maar tussen twee gelaatsuirdrukkingen kunnen wisselen. Je bent of gepijnigd en boos, of je bent ongepast vrolijk.

Verder kent deze film een aardige sterrenkast: Uma Thurman, Christina Ricci, Kirstin Scott Thomas en de vaak leuke Colm Meany.

Bel Ami is een aristocratenverhaal: Georges komt van een arme boerderij op het platteland en belandt in het welvarende Parijs van 1890. De weelde die hij om zich heen ziet , wenst hij voor zichzelf ook.
Al snel werkt en neukt hij zich omhoog in de juiste kringen. Maar eenmaal bovenaan de ladder gearriveerd. blijkt Georges een intrigant en potentaat , iets dat hem natuurlijk niet in dank wordt afgenomen.
Dus probeert men hem weer beentje te lichten.

Einde van het script is subtiel, dat maakte een boel goed. Wie van kostuumdrama's en schmier-acteren houdt, kan hier zo voor gaan zitten.


Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...