dinsdag, maart 26, 2013

La graine et le mulet- Abdellatif Kechiche

La graine et le mulet op IMDb
Tuurlijk had ie korter gemogen en gekund, deze filmhuishit van een aantal jaren gelee. Het verhaal is in enkele zinnen verteld. Maar het is mooi rustig weergegeven en het is bij vlagen fraai van beeld.

Slimane is een oude haven(gast)arbeider in Frankrijk en wordt wegens te weinig werk ontslagen. Eindelijk wil hij zijn reeds jaren broeiende plan opzetten: een restaurant beginnen in/op een boot die anders toch gesloopt wordt./
Hij begint vol vuur, schakelt zijn stiefdochter in om hem langs de instanties te begeleiden voor financiering en vergunningen maar dan komt nog de grootste barrière : zijn ex-vrouw moet het koken gaan regelen. Die maakt immersd de lekkerste , verleidelijke couscous met vis van heel de wereld. En zijn ex, die wil natuurlijk niet samenwerken met zijn huidige vriendin.
Vele problemen moeten overwonnen, maar dan breekt toch eindelijk de openingsavond aan. Al snel blijkt dat dan de problemen pas beginnen.

Ik heb me wel vermaakt, enkele sterke rollen in de film. Onder andere van de zwoele stiefdochter Rym.

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...