dinsdag, maart 19, 2013

Hitchcock- Sacha Gervasi

Hitchcock op IMDb

Vermakelijke film (geen goede film, let wel) die probeert weer te geven hoe het met de grote oerBritse regisseur gegaan zou kunnen zijn in de aanloop naar het presenteren van zijn beroemde film "Psycho".

Anthony Hopkins zet Hitchcock karikaturaal neer en omdat ie daar nu eenmaal mee begonnen is, moet ie dat de hele film volhouden. Dat stoort.
Gelukkig wordt het geheel gecompenseerd door het fan tas ti sche spel van Helen Mirren, een dame die trouwens toch al veel meer lauweren verdient dan haar tot nu toe ten deel vielen. Mirren draagt de film in haar rol van Alma, de vrouw van de regisseur die helemaal niet zo achter de schermen blijkt te werken als men wel van haar denkt.

Bij vlagen schmierend, bij vlagen tongue-in-cheeck geeft de film je een insight van de problemen die komen kijken bij een creatief proces. Maken, bedenken, financiering, filmkeuring, promotie. En daartussenin de menselijke maat. Dát geheel is boeiend en vermakelijk.

Al met al dus een voldoende. Maar niet een film voor de eindejaarslijstjes.

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...