maandag, augustus 31, 2015

Leviathan - Andrey Zvyagintsev

Leviathan op IMDb
Lekkere zware film , uitstekend voor de zondagavond.

Kolya is een man die alle tegenslagen van het leven over zich heen krijgt. In een dappere poging de corruptie van de burgemeester van zijn stad te bestrijden, doet hij zo ongeveer alles fout en roept louter onheil over zich af.
Zijn vrouw? Die krijgt een affaire met de advocaat die hij inschakelt?
Zijn zoon? Die neemt afstand van hem omdat hij zo oeverloos veel zuipt.
Zijn huis? Dat raakt ie hoe dan ook kwijt aan de burgemeester, die liever projectontwikkelaar speelt dan dat hij zijn burgers beschermt.
Zijn vrienden? Die zijn in ieder geval nog de laatsten die hem proberen te beschermen. Totdat ook dat niet meer kan en zij er mede de oorzaak van zijn dat Kolya langdurig achter tralies moet.

Het is zwaar, dat geef ik toe. Het is geen pretje om te leven in Russische kustgebieden. Het is niet fijn als je onrecht wordt aangedaan dat geïnstitutionaliseerd is, dat de gewoonste zaak van de wereld is zelfs.
Dáárover gaat Leviathan. Kolya gaat niet naar de kerk en geeft in een gesprek met de priester ook aan waarom niet? Waar is de God in zijn leven dan? Is die werkelijk zo hardvochtig dat hij de mens een dermate zwaar bestaan oplegt?

Stevige film, maar ik kon hem hebben!!

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...