maandag, juli 27, 2020

Leave no trace- Debra Granik

Leave no trace op IMDb (7,2)
"Van de maker van Winter's Bone."
Meer aanbeveling heb ik niet nodig om films als deze te gaan bekijken. Mijn verwachtingen kwamen ook redelijk uit, goede film (al heeft het niet de schokkende overtuiging en rauwheid van eerdergenoemde titel).

Vader Will en dochter Tom leven in de bossen rond Portland, Oregon. Maar dan ook echt: volledig "off the grid" , verscholen van de maatschappij. Will is oorlogsveteraan en de survivaltechnieken die hij destijds leerde gebruikt hij om in dit ondergrondse bestaan te kunnen volharden. Hij leert zijn dochter al, ze zou (als 13-jarig meisje) zelfs moeiteloos kunnen overleven in deze moeilijke omstandigheden. Ze weet hoe zich te verstoppen, hoe zo weinig mogelijk sporen achter te laten zodat de buitenwereld ze niet kan opsporen.
Toch gebeurt dat, ze worden gesnapt en opgepakt. Tom belandt in een opvanghuis en na een aantal dagen krijgen ze een plekje toegewezen bij een goedwillende bosbouwer. Hoewel het nog steeds "buiten" is, hoewel ze nog steeds niet in huisje-boompje-beestje-sfeer leven, vindt Will het onprettig dat ze volgens de regels van de maatschappij moeten leven. Hij wil weg, hij wil op zoek naar een nieuwe plek en dochter Tom kan weinig anders dan haar vader volgen, hoe zeer ze het hier ook naar haar zin heeft.
Ze belanden een heel stuk verderop in het land, vinden een boshuis waar ze even anoniem kunnen crashen. Bij een van de zoektochten naar voedsel krijgt Will een ongeluk en ze moeten toch weer naar de bewoonde wereld worden gebracht. Ze belanden op een trailertrash-camping, bevolkt door meer mensen zoals Will: iedereen zoekt de randen op, wil zo min mogelijk in het vizier van de instanties leven. Voor Tom is het Walhalla, maar Will is van plan snel te herstellen en verder te trekken. Er komt spanning te staan op de vader-dochter-verhouding.

Met : Thomasin McKenzie, Ben Foster

Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...