donderdag, juli 16, 2020

Unfaithful - Adrian Lyne

Unfaithful op IMDb (6,7)
De vernietigende werking van overspel in al zijn facetten, in deze typische Adrian Lyne. Lyne kiest ervoor om het pittige onderwerp vooral heel sexy aan te pakken, kijkers verzekerd. :Van eerder werk als "9 1/2 weeks" weten we dat de regisseur dat mooi in beeld kan werken, met veel tegenlicht voor de nodige effecten. Het maakt dat de thriller nog niet gedateerd overkomt, ondanks dat ie alweer 18 jaar oud is.

Connie heeft het allemaal voor elkaar, zo lijkt het. Prachtig huis in een villa-buitenwijk. liefhebbende man die hard werkt en veel centen binnenschuift. Een zoontje die het best goed lijkt te doen. Niks te klagen.
Ze kan het dan ook helemaal niet gebruiken dat ze in een pittige storm plots tegen een wonderschone jongeman aanbotst. Ze valt, schaaft haar knie en hij biedt aan de wond te verzorgen. Ze wisselen telefoonnummers uit en van het een komt het ander: Connie begint uit te zien naar de zinderende ontmoetingen en voor ze het weet, zit ze verzeild in een seksuele verhouding met een totaal onbekende man.
Ze worstelt ermee, maar wil ook niet zonder. Haar man is altijd aan het werk, het ontbreekt haar aan aandacht en dat die jonge Franse romanticus dat wel geeft, doet haar alle schroom van zich af gooien. Natuurlijk merkt haar man dat aan haar en natuurlijk begint hij een onderzoek. Terwijl zij nog maar net de deur uitgaat na het volgende slippertje, staat hij even later bij zijn nemesis voor de deur en gaat het gesprek aan. Een gesprek met gruwelijke gevolgen.

Met : Diane Lane, Richard Gere, Olivier Martinez


Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...