woensdag, juli 22, 2020

Sicario: Day of the Soldado - Stefano Sollima

Sicario: Day of the Soldado op IMDb (7,1)
Formulewerk. Keurige planken van een enorm dikke bos hout. Niet voor mij weggelegd, maar een 7,1 op IMDb haal je niet zomaar. Zegt u het maar: zijn het de actiescenes? Is het stoere acteren van Brolin en Del Toro? Ik haal het er niet uit, maar het kan zijn dat ik dit genre niet snap.

Lang verhaal kort: Mexicaanse drugshandelaren sarren de VS. Ondanks alle straffe maatregelen wordt het zuiden overspoeld met drugs en komen de immigranten bij groepen het land binnen. Als er een aanslag wordt gepleegd in Kansas, wijzen in eerste instantie de vingers richting Mexi-Narco-kartels. Tijd voor actie dus.De eenheid van Matt Graver opereert tot ver over de grenzen, volgens de theorie dat "het ontvoeren van de kroonprins de koning wel tot actie zal doen overgaan". Anders gezegd: het koekje van eigen deeg betreft de kidnapping van de dochter van de grootste drugsbaas. Tijdens de terugtocht wordt het commando echter tegengehouden door corrupte Mexicaanse politie, het wordt een bloedbad. Breed uitgemeten in de pers natuurlijk. Graver is dan alweer veilig thuis, maar zijn maatje Alejandro bevindt zich - met het tienermeisje - noch in het noorden van Mexico. De grenzen worden afgegrendeld, het doelwit wordt losgelaten door de Amerikanen en feitelijk overgeleverd aan de andere drugskartels. Inclusief Alejandro. Maar ja, die vecht natuurlijk terug.

Met : Josh Brolin, Benicio del Toro, Catherine Keener, Isabel Merced

Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...