donderdag, augustus 18, 2022

Dark Crimes (aka True Crimes) - Alexandros Avranas

Duistere en gecompliceerde film, niet geheel geslaagd wat mij betreft. Wel was het een verademing om Jim Carrey een keer niet als ADHD-clown te zien rondspringen, hij hield anderhalf uur lang het gezicht strak in de plooi. 


Rechercheur Tadek is iets op het spoor in een lugubere sexcrime-zaak, een zaak waar hij al jaren mee bezig is en waarin hij een aantal jaren geleden door zijn meerderen in is terechtgewezen. Ternauwernood hield hij zijn baan, maar hij kan de zaak maar niet uit zijn hoofd zetten. 
Het draait allemaal om een moordzaak die is voortgekomen uit een syndicaat dat leeft van het prostitueren, mishandelen en mogelijk zelfs ombrengen van jonge vrouwen. Tadek is er vast van overtuigd dat een van zijn meerderen, commisaris Greger, bij het syndicaat betrokken heeft en een en ander in de doofpot heeft weten te stoppen. 
Ondanks gevaar voor zijn baan en zelfs zijn eigen leven richt Tadek zich op het arresteren van de eigengereide schrijver Krystof Kozlov, die in een van zijn boeken moorden beschrijft die volgens Tadek duiden op betrokkenheid bij deze zaak. Tadek gaat over het randje door zijn terughoudenheid te laten varen en contact te zoeken met Kozlov's vriendin Kasia. Al snel heeft hij door dat Kasia veel meer weet van de zaak dan ze wenst los te laten. 


Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...