zondag, december 11, 2022

The 355 - Simon Kinberg

The 355 op IMDb (5,5)
The 355 op Moviemeter (2,75) 

Net verschenen, maar nu al kun je een deel 2 uittekenen. Dat duidt doorgaans op een formulefilm en daar moet je van houden. Bij mij leeft dat niet zo , derhalve had ik wel bedenkingen tijdens het kijken van deze film. Ondanks een zich mijlenver van tevoren aftekenend verloop zaten er bij vlagen wel aardige tongue-in-cheeck grapjes in die het verhaal draagbaar maakten. En, gek genoeg draait het hierbij niet om de minste actrices, om vrouwen die ik hele sterkte dingen heb zien doen in andere films. 

Agente Mace Brown wordt door haar bazen in Langley, USA ingezet om op zoek te gaan naar de criminelen die in Colombia een levensgevaarlijke harde schijf hebben buitgemaakt. Deze drive maakt het mogelijk om via het toetsenbord het vliegverkeer te ontregelen, stroomnetten uit te schakelen en op wereldschaal zaken te ontregelen. Een van de medewerkers van het Colombiaanse drugssyndicaat loopt over en biedt de CIA een ruil aan : voor vele miljoenen is hij bereid de drive én wereldvrede aan te bieden aan de Amerikanen. 

Mace wordt er met haar partner Nick Fowler op afgestuurd, maar de Parijse deal loopt mis. Het blijkt dat ook de Duitse geheime dienst van het project op de hoogte is, die hebben hun solistische topagente Marie Schmidt er op gezet. Deze weet inderdaad de schijf te bemachtigen en een klopjacht volgt. Mace verliest haar partner Sebastian maar weet zich ondertussen wel gesteund door haar oude CIA-vriendin Khadisha Ayeme én door de Colombiaanse psychologe Graciela Riviera. Gezamenlijk maken ze jacht op Marie, die op haar beurt weer overvallen wordt door het misdaadsyndicaat van topcrimineel Elijah Clarke. Marie weet dat ze in haar eentje te weinig kan uitrichten en sluit zich aan bij de andere vier dames om de zich naar Hong Kong verplaatste strijd te vervolgen. Een heldinnenstrijd is nodig, het gaat flink tekeer. 

Met : Jessica Chastain , Lupita Nyong'o , Penelope Cruz, Diane Kruger, Sebastian Stan, BingBing Fan, Jason Fleming

FIN - song : Peaches - Boys wanna be her

Geen opmerkingen:

Simple Minds: Everything is Possible - Joss Crowley

Simple MInds: Everything is possible op IMDb (8,0)   Simple Minds: Everything is possible op Moviemeter (3,30) Een 8,0 op IMDb. Dat is echt ...