zaterdag, december 24, 2022

Corsage - Marie Kreutzer

Corsage op IMDb (6,8)

Corsage op Moviemeter (3,32)

Aan alle kanten de hemel in geprezen, deze film. Prijzen lonken, titels liggen voor het binnenslepen. Maar helaas, ik zie het er niet aan af. Ik kwam er niet in, ik kreeg de vibe niet te pakken. Wellicht komt dat door het ontbreken van sympathieke personages: de ene rol was nog naargeestiger dan de andere. Jammer de bammer. En door. 

"Corsage" vertelt het verhaal van keizerin Elisabeth van het Oostenrijks-Hongaarse rijk. Daar zijn al aardig wat verfilmingen overheen gegaan, over deze historische Sissi, maar Marie Kreutzer kiest voor een totaal andere benadering. In deze film is Elisabeth een getroubleerde vrouw die maar niet over het verlies van haar dochter heen kan komen. 

Met dit inderdaad tragische gegeven legitimeert ze haar negatieve gedrag naar alles en iedereen in haar omgeving. Ze is doodongelukkig: in haar huwelijk met de workaholic Franz Josef , in haar opgesloten paleis , in de soms onbeholpen hofhuishouding en in de belemmering van de keuze van haar vrienden en gesprekspartners. Er is maar één plek waar ze op haar gemak is: bovenop een paard. Alleen daar voelt ze vrijheid en geeft ze de kijker enige ontspanning. Om al weer snel verder te gaan met het uitdelen van sneren naar het personeel, het in paniek afknippen van haar lange haren en meer van dat soort psychologisch getiktok. Voor de liefhebber, zeg ik dan maar.

Met: Vicky Krieps, Florian Teichtmeister, Alma Hasun, Tamas Lengyel

FIN - song : Soap & Skin - Italy 

Geen opmerkingen:

There's always hope - Tim Lewiston

There's always hope op IMDb (5,0)   There's always hope op Moviemeter (1,88) Gewoon een zoetsappig filmpje, maar dat kon deze kijker...