vrijdag, december 30, 2022

Glass Onion: A Knives Out Mystery - Rian Johnson

Glass Onion: A Knives Out mystery op IMDb (7,3)

Glass Onion: A Knives Out Mystery op Moviemeter (3,24)

Heuse filmbeleving: een lekker complex plot, een sterrencast en aardig wat visuele trucjes. Als verhaaltje zul je deze film zeer snel vergeten zijn, maar "filmgeschiedenis schrijven" is ongetwijfeld niet het beoogde doel van de filmmakers. Dit is een formulefilm, zo eentje die iedereen eigenlijk nog wel wil zien omdat ze van het vorige deel ook niet meer de plot maar wel de setting van de leuke acteurs en actrices herinneren. 

Meesterspeurder Benoit Blanc (Daniel Craig met een potsierlijk accent) wordt naar het eiland van een steenrijke zonderling geroepen. Hij ontving een uitnodiging om daar getuige te zijn van de moord op de zakenman zelf. Deze  Miles Bron - die tevens een van zijn nieuwste producten voor werelddominantie wil lanceren- blijkt een keur aan invloedrijke vrienden om zich heen te hebben verzameld: mode-ondernemer Birdie Jay, dommekracht The Duke, politica Claure Debella en wetenschapper Lionel Toussaint. Onverwacht duikt ook zijn ex-zakenpartner Andi Brand op. We krijgen een spaghetti van interacties en belangen, er vallen inderdaad doden en Blanc moet hard aan de bak om het op te lossen. 

Puzzel lekker mee vanaf de bank, het is live Cluedo. 

Met : Daniel Craig, Janelle Monáe, Edwart Norton, Kate Hudson  Dave Bautista, Katryn Hahn, Leslie Odom jr. 

FIN - song : Nathan Johnson- Theme from Glass Onion revisited 

Geen opmerkingen:

There's always hope - Tim Lewiston

There's always hope op IMDb (5,0)   There's always hope op Moviemeter (1,88) Gewoon een zoetsappig filmpje, maar dat kon deze kijker...