dinsdag, april 04, 2023

Le Sorelle Macaluso (aka The Macaluso Sisters) - Emma Dante

Le Sorelle Macaluso op IMDb (6,5)
 Le Sorelle Macaluso op Moviemeter (2,92)

Hier had meer in gezeten, althans: ik had er meer van verwacht. Regisseur Emma Dante kiest er - wat mij betreft - te veel voor om dingen te laten schrijnen, het conflict wordt net iets te weinig uitgenut waardoor bij sommige hoofdpersoon onderbelicht blijft wat het gruwelijke verleden voor impact op hun leven heeft gehad.

Want dat de scheve verhoudingen tussen de zussen terug gaat naar die ene dag, dat is overduidelijk. De vijf zussen wonen in het ouderlijk huis aan de Italiaanse kust, ze moeten het samen rooien. Dat gaat best redelijk, de oudste zussen zorgen keurig voor het jongste meissie dat nog onbezorgd de wereld in kijkt. De karakters van de zussen mogen dan verschillen (de stille, de poëtische, de zorgzame, de speelse en de flamboyante), ze hebben het samen best oke. Alles verandert wanneer ze samen een dagje naar het strand trekken: lekker ontspannen totdat er iets vreselijks gebeurt. Het jongste zusje Antonella ontglipt aan de aandacht van één van hen en komt om het leven. 

We maken grote sprongen in de tijd: de vier overgebleven zussen zijn elkaar het hele leven verwijten blijven maken over wie nou eigenlijk verantwoordelijkheid is voor het verlies van het jongste meisje. Duidelijk is dat dit ene moment de levens heeft bepaald van elk van hen: ze hebben niet hun eigen leven geleefd, ze hebben een geamputeerd bestaan uitgezeten. 

Met : Donatella Finocchario , Laura Giordani, Serena Barone , Simona Malato

FIN - song : Gianna Nannini - Meravigliosa Creatura

Geen opmerkingen:

The Zone of Interest - Jonathan Glazer

The Zone of Interest op IMDb (7,5) The Zone of Interest op Moviemeter (3,62) Omdat mijn vrouw deze nog niet gezien had (en omdat ze - na de ...