zaterdag, april 01, 2023

Along came a spider - Lee Tamahori

Along came a spider op IMDb (6,4)
 Along came a spider op Moviemeter (2,99)

Boekverfilming van de thrillers van James Patterson, het soort boeken dat mijn vrouw leest. Stukje psychologie, stukje filosofie en verder vooral misdaad. Wat mij betreft op de been gehouden door Morgan Freeman en door de nadruk op de daderanalyse nog niet geheel verouderd. Wij bekeken hem vanaf de bank, beentjes gestrekt. 

Detective Alex Cross ziet een undercover-operatie onder zijn ogen mislukken, zijn partner komt om bij het ongeluk dat veroorzaakt wordt door de ontmaskering van zijn maatje. Het slaat hem plat, ruim een jaar lang krijgt hij niets uit zijn handen. 

Wanneer op een dure school een kidnapping plaatsvindt (senatorsdochter Megan Rose wordt door leraar Gary Soneji ontvoerd), ontvangt hij diezelfde dag een telefoontje van de dader. Deze blijkt gefascineerd door de daderprofiel-boeken van Cross en wil blijkbaar graag zelf ook zijn interessante profiel geanalyseerd zien. Met moeite werkt Cross zich los van de bank en meldt zich bij de school met een bij hem afgelever bewijsstuk. 

Op de school begint hij informatie in te winnen bij het lerarenteam maar ook bij de beveiliging van deze elitaire school. Het securityhoofd Jezzie Flanagan wordt beschuldigend aangekeken maar Cross doorziet als enige dat zij over valide kennis beschikt omdat zij de leerlingen zo intens begeleid heeft. 

Samen met Flanagan begint hij de zoektocht naar Soneji en vooral naar Megan. Soneji speelt het spel met verve en zorgt ervoor dat zijn tegenpartij frequent op het verkeerde been wordt gezet. Cross blijft echter onverstoorbaar bouwen op zijn intuïtie en psychologische kennis, hij heeft de ouders immers niet zonder reden beloofd dat hij het meisje ongeschonden terug zal brengen. 

Met: Morgan Freeman , Monica Potter, Michael Wincott, Dylan Baker , Anton Yelchin

FIN - song : Jerry Hilton - The Ransom

Geen opmerkingen:

The Zone of Interest - Jonathan Glazer

The Zone of Interest op IMDb (7,5) The Zone of Interest op Moviemeter (3,62) Omdat mijn vrouw deze nog niet gezien had (en omdat ze - na de ...