zaterdag, augustus 20, 2005

In de boot genomen

Gisteren een dagje de kinderen in de boot genomen. Vanuit mijn woonstede is de waddenzee binnen handbereik, derhalve een dagje tessel gepland.
Na de afgelopen twee zomers klaarblijkelijk de allermooiste delen van Nederland te hebben bezocht (vorig jaar de drentse AA, vorige maand het Geul- en Gulpdal. Laten die nou samen op nummer 1 staan van de mooiste nederlandse natuurgebieden), togen we gisteren naar Ecomare, het zeehondenhok op Texel.
Mijn lief en de kinderen bleken zeer gebiologeerd van de oude en jonge zeehonden ter plaatse (X11 ook niet onberoerd overigens), maar het bleek nog mooier te kunnen!!
Recht achter Ecomare begint het duinengebied, wat sinds 2002 op de lijst van beschermde natuurmonumenten staat.
Met de dreiging van bliksem en regen de hele tijd boven ons hoofd wandelden we een waarlijk fan tas tis che route door heide, duinen en langs moeraspoeltjes. Gottogottogot, wat is Nederland soms toch mooi. De rust, de kleuren, het uitzicht, de diertjes: alles was adembenemend. En inderdaad, zelfs de uiteindelijk losgebarsten regenbui was verfrissend. Met een waterig laagje over onze kleren keerden we uiteindelijk terug in het kerngebouw, waarna we ons konden overgeven aan de binnen- en buitenvoedertijden. Daarover doe ik nog visueel verslag, in een later stadium!!

1 opmerking:

Anoniem zei

Je lijkt Jan Wolkers wel... Volgend jaar gaan we ook naar een van de waddeneilanden, in plaats van zo'n pokken eind rijden.