zondag, augustus 07, 2005

Ze zijn er nog....

steeds!
Al anderhalve week zitten de enthousiastelingen in de gekraakte school bij mij om de hoek.
Afgelopen vrijdag was ik er even voor een vlootschouw. Jaloersmakend grote ruimtes- ik kan me voorstellen dat gemeenten dat niet aan jongeren toebedenken maar dit terzijde-!
Wel is het gebouw door de gemeente en de politie alsnog omgebouwd tot een vesting, omdat ze een half jaar na dato besloten toch maar iets met het bestemmingsplan te gaan doen! Ze hebben hekken geplaatst! Om de bewoners en omgeving te waarschuwen tegen asbest. Een half jaar na dato al! Wat toch een bezorgdheid van onze burgervrienden van de Nieuwe Steen! Ik zou dat liever een "gemeen tehuis' willen noemen.

Maar er is natuurlijk ook goed nieuws! Hartverwarmend blijken de reacties van buren en bezoekers. Taart, soep en andere hartelijkheden worden aangedragen door sympathiserende omwonenden. Men is blij dat er iets constructiefs gebeurd met die verwilderde steenpuist die het hele complex aan het worden was.
Nog zeker twee weken hebben de krakers om zich juridisch verder te wapenen, de voortekenen zijn vooralsnog gunstig.
wordt vervolgd (de gemeente dan he, in eerste instantie de krakers niet).

Geen opmerkingen:

C'e ancora domani (aka There is still tomorrow) - Paola Cortellesi

C'e ancora domani op IMDb (7,8)   C'e ancora domani op Moviemeter (3,67) Een schoonheid van een film. Verhaal is sterk. Beelden zijn...