woensdag, juli 18, 2007

Zomaar een associatie

14 mei 1982, ruim 25 jaar geleden. Broer S. ging in toosten des lands trouwen met z'n "wiehese" lief. Hij had Begtje gevraagd om getuige te zijn, dat ging echter niet door: de wet stak een serie stokken ervoor omdak nog geen 21 jaren telde. Let wel: op 2 dagen na he, de zondag daarop verjaarde ik.

Prachtbruiloft, gezongen en gedanst. Des avonds sliepen wij met de ganse familie in de stallen van broer's schoonfamilie: een ware boerenfeestnacht volgde.
Daags erop, ik met broer G naar Amsterdam, reclamevoetbaltoernooi. Ik speelde nog twee wedstrijden mee, maar moest tijdig stoppen omdat we een volgende verplichting hadden: feesten op t leidseplein.
Broer, twee collega's en ik aten en dronken op een uitermate hitsig stadsplein: diezelfde avond heroverde Ajax de landstitel op AZ. De boel op de kop, ik feestte mee: immers, om 2400 uur leek t of het hele plein mijn verjaardag vierde..


zomaar wat associaties die opkomen nu mijn eigen bruiloft aanstaande is: zal ik mijn gasten met net zo'n feestelijk gevoel naar huis sturen als ik 25 jaar geleden ging??

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Daar ben ik vrijwel zeker van Begt. Er zijn genodigden die hemel en aarde bewegen om hun arbeidsschema om te gooien zodat ze erbij kunnen zijn.
Ik hoop dat het mij gaat lukken vandaag.

FROMMEL zei

als het maar een beetje lijkt op zaterdag (en daar heb ik alle vertrouwen in) dan heb ik er alle vertrouwen in.

Anoniem zei

Joepie, gelukt!!!
Ik ben er (al is het in delen) bij.
Mijn meissie kan pas laat maar is er in gedachten.

begt zei

kijkkijk, daar houden we van: vooral dat bewegen van hemel en aarde, daar doe je t voor!

ik deel jullie vertrouwen, stiekem proost ik r vanavond alvast op!!