dinsdag, augustus 26, 2008

Uit de oude kraakdoos

Zo simpel als ze het opschrijven, zo wordt het vast niet. Samen met de VVD wil de as van het Christenkwaad het kraken in Nederland gaan verbieden. Het zou overbodig zijn, onwettig zijn en meer van dat repeterende gewauwel.

Als doekje voor het bloeden dient men bij dit voorstel gelijk een idee in om de leegstand tegen te gaan: staat een woning een half jaar leeg, dan gaat de gemeente met de eigenaar práten. Praten, ja! Dan moeten ze gezamenlijk een oplossing bieden.
En hiermede wordt de leegstand dus bestreden.


Mag ik , in al mijn cultuurpessimisme, mijn hypotheek erom verwedden dat de handhaving van deze eventuele nieuwe wet zich zal concentreren op het eerste deel?En dat de projectontwikkelaars, grootgrondbezitters en speculanten wegkomen met een excuus dat ze net bezig zijn het te verkopen, een plan te ontwikkelen etcetera?

En dat kraken dus, vanaf dat moment weer illegaal, gedwongen is terug te komen omdat er niets met leegstand gedaan wordt zolang het eigendomsrecht boven alles wordt gesteld....

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...