dinsdag, januari 27, 2009

Stop thinking!

Wat heb ik toch een fokking hekel aan zelfdenkende apparaten.
Na het overlijden van mijn mp3-erd heb ik me voor t eerst maar eens gewaagd aan wat velen voor mij al deden: een i-pod gekocht van mijn zuurverdiende dj-centjes.

Voornaamste reden van aanschaf is de opslagmogelijkheid, met 120 gB kan ik een lekker wezenlijk deel van mijn muzikaal-kameleontische inslag stallen.
zo gezegd, zo gedaan.
"u moet i tunes downloaden, de rest gaat vanzelf" sprak de BCC-huisnerd. "Gebruik ik al, dus dat zal wel gaan", was mijn repliek.

Nou, dat gaat dus niet. Al zes keer allerlei stomme waarschuwingen van het apparaat dat ie aan t synchroniseren slaat, maar dat er teveel in de bibliotheek zit.
Snap ik, dus ik wil t zélf doen. Zelf bepalen welke muziek ik erop zet. Daarvoor de benodigde knoppies ingedrukt en wat zegt ie: "niet ontkoppelen, bezig met synchroniseren".

Bekende reacties als "RTFM-probleem!" gaan niet op omdat er geen manual is. Dat moet ik dus ook nog gaan opsnorren op t web.
ik begrijp al die apple-lovers dan ook niet, wat een arrogante ellende...

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Toch moet het kunnen volgens mij. Als je een tweede playlist aanmaakt (onder afspeellijsten)met bijv. naam Begt-pod en daar vervolgens max 120 gb aan muziek aan hangt, kun je deze nieuwe afspeellijst onder 'apparaten' en het tabblad 'muziek' aanvinken. Belangrijk is dan wel dat alle andere afspeellijsten niet staan aangevinkt. Bij Synchronisatie zou het dan goed moeten gaan. Máárja, het blijft apple hoor.

Herr Meijer zei

Zeikerds. Kwestie van 1 vinkje in de voorkeuren.

Herr Meijer zei

Ik heb juist een bloedhekel aan alles van Microsof, daar is werkelijk ALLES van tevoren aangegeven. Je zult in Word zeker dertig vinkjes weg moeten vinken als je niet wilt dat het overal rooie golfjes onderzet, dat het niet automatisch een hoofdletter overal voorzet, dat het niet ... AAAAHHGGHGHRRR!!!

FROMMEL zei

digibeet ;-)

Art zei

Tis een kwestie van ouwe gewoontes afleren. Je hebt al zo vaak voor een dichte voordeur gestaan, dat je nu standaard het blokje om gaat en door de achterdeur gaat. Probeer die voordeur nog een keer, heus, dat is een stuk makkelijker.
Dus, gewoon die extra smart-playlist aanmaken, er een limiet opzetten en dan dat ene vinkje aanzetten. Begin met een limiet van 110GB, het kan zijn dat je iets kwijtraakt aan andere files.

begt zei

Dank, art en jurian, voor jullie inhoudelijke steun. Met de nadruk op steun. En op inhoudelijk.

Hetgeen jullie aandragen, had ik allemaal ook vooraf in t hoofd, en jazeker had ik die knop gezien waarmee ik zeg dat ik zélf mappen en bestanden wil selecteren.
Alléén: daar kwam ik dus niet eens aan toe, omdat dit appeltje niet wachtte tot t dorst had maar meteen begon te zuipen.

Gisteren dus alles teruggezet op fabrieksinstellingen, mijn eigen playlist al klaarstaande, en toen pas de boel aangesloten.
Goed zo, aai-podje-aai, nu mag je voorzichtig je werk doen. Nu de druistige overmoed uit het apparaat gemept is, kunnen we wellicht toch vrienden worden.

en meijer: noch apple, noch MS werken volgens de wetten der logica. Eigen wetten, dat dan weer wel.

en om frommel te plagen, zou ik bijna ondertekeken met...

Digibegt!

begt zei

En nog even: Art, van harte welkom vanaf de overkant van de aardkloot. Heb er erg zin in om je volgende maand in NL tegen te komen, ik loop al her en der reclame te maken voor je iphone-ontwikkelingen...

begt zei

@frommel: ik wil zo graag digitaal, maar al mijn oude analoge dingen blijven maar analoog in een kast liggen....

;-p

Afd. Woordzaken zei

Ach, zolang je zelf een blog kunt aanmaken, who cares.

En over dat analoge: je koopt tegenwoordig een usb-pickup voor een paar tientjes. Zet je zo die ouwe meuk op je ai-ai-ai-pod mee.