woensdag, augustus 18, 2010

Verbied pokeren

Als ik niet zo boos was, had ik er om kunnen lachen. Al jarenlang verweer ik me tegen de heersende cultuur dat geld nog meer geld moet worden en dat zulks blijkbaar de enige weg naar geluk is geworden.
Uitgelachen en belachelijk gemaakt werd ik toen ik niet mee deed in het grote aandelenspel, het beursbemoeien vanaf de comfortabele tweezitsbank. Ik liet geld liggen. Mij leek een andere vorm van geluk veel interessanter en ik "investeerde" in mensen om me heen, in deelnemen aan een verenigingsleven en in geregeld uitgaan en
concertbezoek.
Resultante daarvan is niet een dikke bankrekening, maar wel een rijk sociaal leven. niks heb ik, en van wat ik heb moet ik nog een groot deel weggeven.
Maarrrr: ik heb geen schulden, ik heb niets verloren bij het ineenstorten van de aandelenbubbel, heb daar ook geen slapeloze nacht van gehad.

ik moet daar wel eens aan denken als ik nu de pensioenfondsen en banken hoor klagen over te weinig reserves en het daarom moeten korten op pensioenen of rentepercentages. Ook jullie hadden keuzes kunnen maken toen, denk ik dan. Maar nee: men speelde liever poker met het geld van andere, soms onschuldige mensen.
Smalend denk ik aan de mensen die nu gestemd hebben op partijen die lastenverlichting beloofden. Die mensen zijn er met open ogen ingetrapt en krijgen het de komende vier jaar flink onder de neus gewreven door rechts en door de financiele instellingen.

Mijn sociale aandelen? die worden alleen maar meer waard

6 opmerkingen:

Anoniem zei

das mooi gezegd en veel belangrijker mooi meegenomen, ik ben het er helemaal mee eens.

hansepans

begt zei

goed zo, hans. ik hoop dat jij ook het geluk in je eigen leven herkent, daar heb je geen villa's en cruiseschepen voor nodig

Peter te Riele zei

Mooi metaforisch taalgebruik en mooi motte: investeren in socialen aandelen! Win-winnaars!

Peterter

Peter te Riele zei

uhmm... geen motte maar motto

begt zei

motte is indiaas , geloof ik , @peterter.

ik besef me wel dat ik zodra je terug bent ook met jouw weer eens wat sociale aandelen moet verhandelen..

begt zei

enneh:
ik realiseer me, of ik besef.
niet ik besef me..