donderdag, januari 31, 2013

Salmon fishing in the Yemen - Lasse Halström

Salmon fishing in the Yemen op IMDb
Toevallig eens een keer een feelgood gisteravond. Daar waren we blijkbaar aan toe. Op andere avonden had ik wellicht dit prettige niemendalletje neergesabeld, maar gister kwam ie me goed toe: prettige acteurs (voor elk wat wils) , een avontuurlijk verhaaltje en her en der wat losse humorflodders.

Stugge, ietwat autistische wetenschapper wordt benaderd door PR-bureau om voor een puissant rijke sjeik een project op te zetten zodat ie in zijn thuisland Jemen zijn favoriete hobby kan gaan beoefenen.
Zo lijkt het althans, later in de film legt de sjeik uit dat het hem ook te doen is om een industrie op te zetten in zijn woestijnachtige land en daarmee meteen een duurzame vergroening toe te passen.
Waar t om gaat: hij bouwt midden in de woestijn een dam, creërt daarmee riviertjes waar perfect de zalm in zou kunnen gedijen. En die zalm moet uit Groot Brittanië komen. En het project dient wetenschappelijk opgezet te worden.

Allemaal ingrediënten voor een avond mooie plaatjes kijken, hier en daar een glimlach. De film haalt daarmee zijn gewenste voldoende.

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...