dinsdag, januari 08, 2013

Hallam Foe - David Mackenzie

Hallam Foe op IMDb
Sinds het overlijden van zijn moeder trekt de jonge Hallam zich min of meer terug uit het gezinsleven. Met z'n zus gaat het nog wel oke, maar met zn vader praat ie niet en diens nieuwe vlam verdenkt hij van moord op zijn moeder.
Terwijl de officiële lezing zelfmoord is , probeert Hallam -teruggetrokken in zijn boomhut en zijn fantasiewereld - de waarheid boven tafel te krijgen hetgeen leidt tot een in alle opzichten emotionele clash met zijn stiefmama.
Hij vlucht noodgedwongen naar Edinburgh , zwerft rond en komt wonder boven wonder een dame tegen die sprekend op zijn moeder lijkt. Hij zorgt ervoor een baantje te krijgen in de keuken van het restaurant waar ze werkt en probeert langzamerhand dichterbij haar te komen. Dat lukt!

Sterk geacteerd, dat vooral. Jamie Bell doet t knap!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallam Foe vlucht niet naar London maar naar Edinburgh!

Anoniem zei

Hallam Foe vlucht niet naar London maar naar Edinburgh!

begt zei

oeps! heb ik dan vast verkeerd geconcludeerd, ik dacht dat ik de hele tijd tegen de big ben aan zat te kijken. ik zal corrigeren. Dank, anonieme!

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...