woensdag, januari 16, 2013

Tannöd (The murder farm) - Bettina Oberli

Tannöd op IMDb
Niet bijster geslaagde thriller over een slachtpartij op een plattelandsboerderij. We schrijven Duitsland, ergens halverwege vorige eeuw.
Dorp spreekt schande over de bijzondere gebeurtenissen op een boerderij net buiten het dorp. Incest, mishandelingen, bedreigingen : het is allemaal aan de orde van de dag daar.
Op een dag worden alle bewoners van de boerderij, inclusief de aldaar verblijvende arbeiders, bruut vermoord. Moordenaar wordt nooit gepakt.

Als enkele jaren later een vrouw, die elders in het dorp dienstbode is, een vrouw overlijdt en haar dochter naar het dorp komt voor de begrafenis, worden alle verhalen opnieuw opgerakeld. Inclusief enkele nieuwe.

An sich een prima gegeven, maar het wordt niet sterk genoeg uitgediept. Ook het beloofde horror-gegeven blijft een beetje schimmig ertussen geplakt. Jammer, want sterke actrices als Monica Bleibtreu en Julia Jentsch ( o.a. Sophie Scholl en Der Untergang) krijgen de boel ook niet op stoom.

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...