dinsdag, januari 22, 2013

Anton Corbijn inside out - Klaartje Quirijns

Anton Corbijn inside out op IMDb
Het zal wel voor de meeste documentaires gelden , dat ze alleen interessant zijn voor de kijker als het onderwerp in kwestie hem/haar ook boeit. Zo geldt voor deze dat je weinig lol zult beleven als je niets met beeld in het algemeen en fotografie in het bijzonder hebt. Of met muziek, of met film.
Je zou nog geboeid kunnen raken door de getroubleerde persoonlijkheid die Corbijn in wezen is, een man die moeilijk tot genieten komt en een ongelooflijke bewijsdrift in zijn werk legt.

Voor alle anderen is het genieten: kijken naar een parade aan beroemde sterren (als Corbijn niet met/voor je gewerkt heeft, doe je er feitelijk niet toe), kijken naar de gedegen voorbereidingen die de man treft voor zijn fotografie en films.
Kijken naar zn opmerkelijk losse omgang met de groten der aarde, die in schril contrast staat met zijn omgangsmoeite met de rest van de mensheid.

Ik heb genoten, maar ja: ik ben dan ook gek van muziek, van film en van fotografie. Bekijk het maar!

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...