maandag, augustus 26, 2013

Mud - Jeff Nichols

Mud op IMDb
Avonturenfilm, die het midden houdt tussen thriller en jongensromantiek.

Twee tienerjochies varen met hun bootje de rivier af, het meer over naar het eiland dat daarin ligt. Ze hebben een boot gezien, die bij de vorige vloed daar in een boom is beland. Die boot is voor hen, natuurlijk. Of niet.
Ze ontdekken dat de boot een mysterieuze bewoner heeft. Stoer, sterk en eigenwijs. De bootman is het allemaal, vertelt hen spannende verhalen. Verhalen waarin ze langzaam meegesleurd worden. Bootman blijkt Mud te heten en blijkt zich te verstoppen voor de politie. De jongens helpen hem: brengen hem voedsel, varen berichten heen en weer tussen hem en zijn vriendin die verderop in een motel zit.
Maar ondertussen sluit het net zich rond de mystery-man. Zowel de politie als een particuliere posse van premiejagers komen dichterbij de verstopplek van de man. Ondertussen sloven de jongens zich uit om ze snel mogelijk de boot vaar- en dus vluchtklaar te krijgen.

Spannende jongensboeken-sfeer, stukje sexueel ontwaken en een stukje man-op-de-vlucht-voor-jagers verhaal. Onderhoudend, vooral de tegenstelling tussen de dromerige jongen en de meer realistische knul zorgt voor ontwapenende (sic) scenes.

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...