zaterdag, augustus 31, 2013

The hunter - Daniel Nettheim

The hunter op IMDb
De Tasmaanse tijger. Hij zou uitgeschorven zijn. Of nee, toch niet: diep in de bossen van Tasmanië zou nog een laatste exemplaar rondlopen. Het gif dat het beest bij aanvallen uitscheidt, zou wonderbaarlijk belangrijk kunnen zijn voor de wetenschap.
Om die reden stuurt de firma Red Leaf een jager/wetenschapper die bossen is, in een zoveelste poging om het beest te traceren, te vangen en het DNA-monsters af te nemen. Lijkt een nobel plan, maar is puur winstbejag. En daar bestaat uiteraard weerstand tegen. The Hunter in kwestie, Willem Dafoe in een heerlijk ijzige rol, ondervindt dan ook behalve sympathie van enkele bewoners van het gebied vooral weerstand. Heel veel weerstand. Gevaarlijke weerstand ook.

Prettig ingetogen film, fijne sfeer en schitterende natuurbeelden. Bovendien een uitermate contemplatieve gelegenheid om na te denken over het opgebruiken  van de aardse schatten. Wie zijn wij als mens om dat allemaal te mogen doen?
Zeer onderhoudende film, hoe kalm dan ook. Ik vond m oke!!


Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...