vrijdag, september 20, 2013

Gloria - Sebastian Lelio

Gloria op IMDb
Veelgeroemde film, wervelende trailer die ik al twee maanden her en der voorgeschoteld kreeg: ik was er wel aan toe. Kom maar op met die Zilveren Beer-winnaar en met die prijsvergarende actrice.

Gloria is oma, geschat halverwege of eind 50. Gescheiden, moeizaam leventje op de grens tussen kantootbestaan en "looking for mr. Goodbar". Tijdens een van de vele date- en dansavondjes die ze bezoekt ontmoet ze Fernando. Hij lijkt een lot uit de loterij met zijn oprecht enthousiasme voor haar, maar blijkt tevens nog niet helemaal los te zijn van ex-vrouw en van gezin.
Op gezette tijden keert hij de opbloeiende relatie dan ook even de rug toe om even zovele malen weer smekend terug te keren bij Gloria.
Het acteerwerk van Paulina Garcia is werkelijk fenomenaal , ze gaat onthullend diep en beschikt over een onbedaarlijk goeie mimiek. Zo weet ze van al deze moeizame verwikkelingen steeds iets lichts te maken.
Het gaat haar helemaal niet slecht, het zit soms tegen maar ze vecht steeds terug, haar strijdlustigheid voorspelt een zoete wraak.

Zien, zeg ik. Kan heel geen kwaad!

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...