zaterdag, september 21, 2013

Het leven uit een dag - Mark de Cloe

Het leven uit een dag op IMDb
Hoe zou je leven eruit zien als alles moet gebeuren in één dag? Van opgroeien, leren tot sexueel ontwaken en voorbereiding op de eeuwigheid? En als daar als extra bijkomstigheid geldt dat je aftakeling ("verschrompeling") begint , direct na de eerste en enige sexuele ervaring?
Enige jaren geleden werd dit AFTH-boek verfilmd en het is vooral visueel een spektakel. Regisseur de Cloe laat bepaalde delen te lang duren, terwijl je allang vermoedens hebt hoe het zich zal ontwikkelen. Gemiste kans, want er zit best iets ingenieus in het verhaal.

Hij en zij vinden elkaar, hebben een fantastische vrijpartij. Maar dan begint het: hij wil niet accepteren dat dit eenmalig is, dat dit de enige gang naar de hemel is. Hij wil dit gevoel keer op keer herbeleven, maar weet tegelijkertijd dat hij zich daarmee opmaakt voor de hel.
Om los te komen van de verplichte levenswandel moet hij een afschuwelijke daad begaan en hij wordt ervoor gestraft. Hun wegen scheiden zich en hij kan niet veel anders dan een leeg , volop sexueel leven leiden terwijl hij blijft hopen om háár terug te vinden.
De gescheiden periode wordt volledig in splitscreen uitgebeeld. Dat is knap, maar op een gegeven moment ook irritant. Maar ja, het was een tv-ilm he..

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...