woensdag, juni 15, 2016

Life - Anton Corbijn

Life op IMDb (6,0)
Een stuk meer uit mijn hout gesneden was deze. Anton Corbijn kan bij mij geen kwaad doen. De man heeft een oog voor het visueel indelen van ruimtes. Dat deed ie al in zijn imposante fotografie, dat doet ie nu ook al een aantal jaren in zijn regisseurscarrière. Hij heeft mij nog niet teleurgesteld in ieder geval: uiteraard is de ene film boeiender dan de andere maar altijd altijd ziet het er gelikt uit.

Zo ook bij deze. De film is een lang uitgesponnen vertelling van enkele dagen uit het leven van James Dean. Die in deze film overigens niet de hoofdrolspeler is: we volgen vooral het leven van fotograaf Dennis Stock, die aan het begin staat van een succesvolle carrière. Hij is zijn reputatie nog aan het bouwen en weet zeker dat het gaat lukken als hij eenmaal die enigmatische acteur ontmoet die James Dean aan het worden is.
Dean is onaangepast, niet van plan mee te gaan in het Hollywood-circus. Dat hij daarbij tegen problemen aanloopt, is voor hem nog geen reden om te buigen. Stock probeert hem te strikken voor een fotoreportage in Life Magazine, maar loopt ook tegen de muur van nukken van de acteur op.
Toch: op een gegeven moment zien beiden dat ze elkaar beter kunnen versterken dan tegenwerken. Er onstaat een soort van vriendschap. Toch moet Stock keer op keer zijn pogingen uitstellen om de moeder aller reportages te schieten. Dean verzint steeds iets nieuws. Want rebel zonder reden.

Met oa Robert Pattinson , Dane DeHaan en Ben Kingsley

Geen opmerkingen: