vrijdag, juni 24, 2016

The equalizer - Antoine Fuqua

The equalizer op IMDb (7,2)
Pief-paf-poef-film waarin de kalme held steeds rechtvaardig is en vanzelfsprekend de zwaar-getatoeeerde Russische criminelen overwint. Gelukkig maar, boeven zijn slecht en helden zijn goed.

Denzel Washington speelt een " gepensioneerde"  CIA-fixer die stomtoevallig betrokken raakt bij een slachtoffer van een criminele organisatie. Het gebeurt allemaal in het koffietentje waar hij, na zijn werk als bouwmarktmedewerker, 's avonds altijd rustig zijn boeken leest. Hij ontmoet een jonge vrouw, die overduidelijk onvrijwillig in de prostitutie zit. Na wat gesprekjes ontmoet hij ook de pooier die haar bezit.
Ondanks beloften aan zichzelf en aan zijn overleden vrouw raakt hij toch weer betrokken bij de misdaadbestrijding. In eerste instantie constructief: hij biedt aan het meisje vrij te kopen van de organisatie. Na wat schampere reacties moet hij toch weer vervallen in zijn oude stiel: hij brengt de vijf Russische onmensen om. Maar daarmee opent hij een beerput aan onderwereld-contacten die allemaal samenkomen. De grote vraag is: zal onze held overwinnen tegen die machtige Russische maffia?

Met Denzel Washington, Marton Chokas en Chloe Grace Moretz.

Geen opmerkingen: