vrijdag, juni 10, 2016

The Interview - Evan Goldberg/Seth Rogen

The Interview op IMDb (6,6)
Natuurlijk is het allemaal plat en eendimensionaal van opzet. Maar zo godsliederlijk droevig als deze titel aan me doorverteld was, was het ook weer niet.

TV-redacteur droomt van grotere daden dan het dagelijkse shownieuws waar ie mee bezig is. Het moet ultiem, er moet een programma gemaakt worden dat de hele wereld wil zien. Samen met de gladde presentator van zijn show beraamt hij het stoute plan: ze vragen de Noordkoreaanse opperbaas Kim Jong-Un of hij een interview wil afgeven voor US Television, om zo zijn kant van het bevooroordeelde verhaal te vertellen.
Wat blijkt? Uiteraard is zijne doorluchtigheid een fan van diens show. Hij blijkt de presentator graag te willen ontmoeten. Ze proberen een afspraak te regelen maar voor ze het weten intervenieert de CIA. "ALS jullie daar al binnenkomen, dan zijn jullie als VS-burger verplicht de leider naar de andere wereld te helpen".
Er is wat overtuiging nodig maar de mannen gaan het aan. Ze gaan voor de dubbelslag: eerst het spraakmakende interview en dan tenslotte de subtiele spionagemoord op de leider.

Hoe zal ik het zeggen: het loopt anders. Er ontstaan vriendschapsgevoelens, de redacteur ontmoet een lekker Koreaans wijf en krijgt wroeging. Hoe houden de klemgezette tv-mannen beide partijen nu te vriend?

Geen opmerkingen: