maandag, juni 19, 2017

Disturbia - D.J. Caruso

Disturbia op IMDb (6,9)
Thriller van het soort waar ik niet veel mee kan. Omdat men naast spannend ook nog zo af en toe grappig wil zijn , komt eigenlijk geen van beide kanten goed genoeg uit de verf.

Anyways, het verhaal:Kale, een highschooljongen, is een beetje de draad kwijt nadat hij zijn vader verliest in een auto-ongeluk. Uit boosheid mept hij een leraar neer, die doet aangifte en het jongetje moet drie maanden met een enkelband huisarrest vieren.
Dat gaat natuurlijk niet makkelijk, hij begint vanuit zijn kamer de hele buurt te bespioneren. De etterbak-buurjongetjes weten dat hij geen bewegingsruimte heeft en halen kattenkwaad met hem uit. De nieuwe buren hebben een welgevormde dochter die al snel doorheeft dat haar nieuwe buurjongetje haar in de gaten houdt. Maar top of the bill is de vreemde overbuurman. Die doet zo schimmig , dat het wel geen zuivere koffie zal zijn, zo is de beleving van Kale.
Diverse malen gaat hij de mist in met zijn amateur-recherchewerk. Zijn moeder begint hem vreemd aan te kijken, de politie bestraft hem voor overtreden van het gebiedsverbod en het buurmeisje lijkt uit zijn vingers te glippen als ze een feestje geeft waar hij vanwege de enkelband natuurlijk niet heen kan.
Maar u snapt: we begrijpen dat Kale niet bij alles er helemaal naast kan zitten. Zijn wraak is zoet als hij stukje bij beetje de verhalen weet te ontrafelen.

Met : Shia Labeouf , Sarah Roemer , Carrie-Anne Moss
Carrie Anne Moss


Geen opmerkingen: