woensdag, juni 21, 2017

You're not you - George C. Wolfe

You're not you op IMDb (7,4)
Het is natuurlijk lastig om een mening te vormen over films als deze. Boordevol goede bedoelingen, maar daardoor ook op het kitscherige af. Ik plaats hem aan de goede kant van het spectrum, dat komt voornamelijk door het uitstekende acteerwerk van Hilary Swank en de mij totaal onbekende Emmy Rossum. Die maken het larmoyante verhaal draagbaar.

Kate is een succesvol pianiste. Niet het juiste beroep als je de spierziekte ALS krijgt. Ze moet stoppen met haar werk, ze moet verzorgers in huis halen als blijkt dat ze haar man en haar moeder al volledig heeft overbelast. Sollicitante Bec is in alles de foute kandidaat om voor haar te gaan zorgen: ze is een feestbeest en laat alles steeds uit haar handen glippen. Werk, relaties, familie: ze kan ze allemaal niet zo goed vasthouden.
Om die reden is de zorg voor de steeds meer verzwakkende Kate een bijzondere uitdaging. U snapt als kijker al snel dat Bec de allerbeste, allerfijnste en allerliefste verzorger gaat worden die Kate zich kan wensen. En dat dit op weerstand stuit van de familie en partner van Kate, die dit springpaardje maar een rare indringer vinden.

Met: Hilary Swank, Emmy Rossum. Josh Duhamel

Geen opmerkingen: