zaterdag, november 18, 2017

Fe de Etarras (Bomb Scared) - Borja Cobeaga

Fe de Etarras op IMDb (5,7)
Een voor mij nog geheel nieuw genre, de terroristenkomedie. Erg grappig was het dan ook niet, waar ik naar zat te kijken. Aan de series van Netflix valt veel pret te beleven, qua films is het 't echter allemaal nog niet.

Martin (Javier Camara, die we kennen uit "Hable con Ella" en als de criminele boekhouder in Narcos) weet nog net te ontkomen als de politie een inval doet in de flat van een actieve ETA-cel. De anderen worden gearresteerd, er vallen doden maar Martin blijft uit handen en blijft actief.
Jaren later treffen we Martin weer als hij een flatje betrokken heeft om vandaar uit een nieuwe reeks aanslagen te coördineren. Hij krijgt een drietal mensen toegewezen waar ie niet heel gelukkig mee is maar waar ie het wel mee moet doen.
Na de kennismaking begint het lange wachten op het verlossende telefoontje , zodat ze los kunnen. Er gebeurt echter niets en ze zijn gedwongen aan elkaar te wennen en zelfs kennis te maken met de overige flatbewoners. Dit gebeurt allemaal precies tijdens het WK voetbal, toevallig dat WK dat Spanje won. Gaandeweg het toernooi wordt de flat dus steeds meer versierd met vlaggen en worden de bewoners steeds uitbundiger. Dat doet natuurlijk pijn bij de ETA-club, voor wie Spanje de natuurlijke vijand is. Het wachten duurt te lang, de spanning wordt te groot, enkelen willen al zelfstandig acties ondernemen. Waar blijft de leiding? Wie heeft eigenlijk de leiding en wie zou hem graag willen nemen?

Met : Javier Camara,  Julian Lopez ,

Geen opmerkingen: